Leuke dingen te doen :

Zowel op eigen gelegenheid als georganiseerd is er veel te doen op het mooie eiland! Wegens het afwisselende landschap en de leuke dorpjes is een fietstocht bij elk weer een belevenis .Wat denkt u van een mooie strandwandeling of heerlijk van de vogels genieten in de duinen terwijl de kinderen stoeiend de duinen af rollen , aan het vliegeren zijn of een zandkasteel bouwen.

 

Het hele eiland is vrij toegankelijk, op 5 minuten loopafstand vindt U het bos en de Landerum heide. Deze deelt U met koeien en geiten en in het bos kunt u zelfs reeën tegen het lijf lopen. Bij mooi weer is zwemmen en spelen in zee geweldig.

 

In West bevindt zich het overdekte zwembad "de Dôbe"

 

 

 

 

Er is een keur aan musea waaruit U kunt kiezen. Voor iedere leeftijd is het Wrakkenmuseum een belevenis met zijn drie verdiepingen gejutte en opgedoken wetenswaardigheden uit de zee, in de tuin is een levens- groot speelpiratenschip.

 

Het Natuurhistorisch Museum op West laat u veel zien over de zee , het eiland, de planten, de dieren, eb en vloed, vissen. Er is een groot aquarium en u kunt hier roggen aaien.

 

 

 

 

 

Diverse boerderijen laten zien hoe het werk er aan toe gaat met de dieren. Bij schapenboerderij "De Zeekraal" kunt U het dagelijks werk meemaken, hoe de schapen gemolken worden en zien hoe er kaas gemaakt wordt.

 

 

Voor de kleintjes is er de mogelijkheid tot ponyrijden bij de Prairie in Formerum, vlak bij de molen. Hier kunt u met uw kind een tocht maken op het terrein of door het bos. Naar keuze van een half of een heel uur. Bij de Prairie hebben ze een grote groep lieve Shetlanders (van groot tot klein), aan de rand van het Formerumer bos (vlak bij de molen). Hier draait alles om pony’s! En om de kudde kinderen die er elke dag ook naar toe komen! Je kunt een pony huren voor een half uur of een uur en samen met je kind door het bos rijden! Een geweldige ervaring. Een stukje draven en mee- rennen maakt het nog spannender,beslist doen als je met kinderen op het eiland bent! Natuurlijk mag je ook poetsen en aaien!

 

 

Wanneer u onderweg bent kunt u op zoek naar de diverse bunkers uit de tweede wereldoorlog, die zich nog op het eiland bevinden. Bezoek ook de De Stichting Bunkerbehoud

Terschelling; zij hebben een flink aantal bunkers uit de tweede wereldoorlog opgegraven, hersteld en gedeeltelijk weer ingericht in de steil van de oorlogsjaren. Of ga lekker langs het wad fietsen of een wandeling óver het wad maken, waarbij het slik tussen uw tenen speelt en u de vogels naar voedsel ziet scharrelen op het net drooggevallen wad.

 

Een dagje naar het naastgelegen Vlieland is erg leuk, hier kunt u bijvoorbeeld de vuurtoren beklimmen. Deze tocht is heel goed te combineren met het speuren naar zeehonden op de zandbanken.

 

 

Een pittige wandeltocht is de tocht over de Boschplaat naar het Drenkelingenhuisje op de oostpunt van het eiland. De hele stoeren onder u kunnen nog verder naar het Amelandergat.

 

 

Zeevissen met een boot kan georganiseerd of u gaat zelf op pad met hengel of netten. De kinderen vangen gewoonlijk graag garnaaltjes of heremietkreeftjes op het strand.

 

 

 

 

Ook "Op e Ried" gaan is erg leuk, dit is de Terschellinger naam voor --> huifkartocht. Deze tocht gaat naar de Boschplaat en het Amelandergat. Dit is de uiterste oostkant van Terschelling. Bij Huifkarverhuur Terpstra in Hoorn kun je goed terecht voor een mooie tocht met een huifkar, naar de Boschplaat of naar het strand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie van kunst houdt zijn er diverse galeries.

 

 

Het klimbos Klimdaris op west Terschelling mag u zeker niet missen! Leuk voor jong en oud!

 

 

 

 

 

 

Sportief de natuur in kan ook, met Sport Events Terschelling   of Mooi Weer Terschelling kunt U: Blowkarten, mountainbiken, kitesurfen, kanoën, boogschieten, paintballen, lasergamen en nordicwalken.....etc

 

 

Of roggen aaien in het zeeaquarium van het  natuurhistorisch museum!